You can quickly and easily cook tasty porridge for nursing care. You can easily prepare this porridge, and everyone, including babies and the elderly, can easily eat this texture.
Its simple cooking method saves a lot of preparation time when compared with conventional porridge preparation. Once you identify your preferred amount of hot water, anyone can prepare porridge with the same texture anytime.
You can adjust the degree of softness of porridge even after cooking. This porridge only requires water, and therefore it is also useful as emergency food.
- Shorter cooking time, less burden for caregivers
- Hygienic: no maintenance of appliances and tools required
- Just add more water for softer texture
- Easy to prepare, easy to control its quality
- Prevents choking because less water evaporates
- Great smell of freshly-cooked rice to stimulate appetite
- Freshly cooked rice flavor and taste to reduce wait time and increase appetite
No item used listed among 27 ingredients, issued by Consumer Affairs Agency, Government of Japan
NOTE: Mandatory label required by Cabinet Office Ordinance (7 items): shrimp/prawn, crab, wheat, buckwheat, egg, milk and peanuts; Recommended by Notice on label (20 items): abalone, squid, salmon roe, oranges, cashew nut, kiwifruit, beef, walnuts, sesame, salmon, mackerel, soybeans, chicken, bananas, pork, “matsutake” mushrooms, peaches, yams, apples and gelatin
まつやの商品
商品名 | ごっくん粥 業務用 50~80食分 |
---|---|
概要 |
主に施設での利用など、調理時間の短縮や簡単な物性調整など、調理現場や食事提供時の悩みを解決する商品です。 |
原材料 | うるち米(日本産) |
対象 |
噛む力も食塊にする力もほとんどなく、飲み込む力もかなり低下している人。 ・舌やあごの動きが乏しい ・飲み込むのに時間がかかる ・よだれや食べ物をよくたらす |
容量 | 800g(50~80食分)※使用する分量や、調整するやわらかさによって異なります |
補足 |
賞味期限:2年(常温) 開封後はお早目にお召し上がりください |
商品名 | ごっくん粥 6食分 |
---|---|
概要 |
在宅での利用、施設での利用など、現場の悩みや問題を解決する商品です。 |
原材料 | うるち米(日本国産) |
対象 |
噛むちからも食塊にする力もほとんどなく、飲み込む力もかなり低下している人。 ・舌やあごの動きが乏しい ・飲み込むのに時間がかかる ・よだれや食べ物をよくたらす |
容量 | 60g(10g×6食分) |
補足 |
賞味期限:2年(常温) 開封後はお早目にお召し上がりください |
調理方法
お湯を入れる
お湯を約160cc容器に入れる。
製品を入れる
製品18g(大さじすりきり5杯)を、1杯ずつ入れる。
かき混ぜる
小さな泡立て器を使いながら、溶け残りがないようにかき混ぜる。
でき上がり
なめらかな粥状になったら、ラップやふたをして3分蒸らしてできあがり。